Meest gestelde stalen deur vragen

Stalen binnendeuren algemene vragen

ZIjn de deuren echt van staal?
Deze vraag komt helaas iets te vaak voor, maar wij maken echt alleen maar STALEN BINNENDEUREN, het zit hem ook een beetje in onze bedrijfsnaam. Wij maken gebruik van gietijzeren profielen welke worden gepoedercoat.
Type glas
daartussen een laag folie. Dit folie zorgt ervoor dat het glas nooit uit elkaar kan spatten.
Wat wegen de stalen binnendeuren?

Onze stalen binnendeuren wegen +/- 30kg per m2.

83×201,5 cm +/- 50 kg
83×211,5 cm +/- 52 kg
83×231,5 cm +/- 57 kg
93×231,5 cm +/- 64 kg
93×250 cm +/- 69 kg
93×260 cm +/- 72 kg

Kan ik de stalen deur ook in een andere kleur kiezen?
Dat kan zeker! U kunt bij ons tegen een extra vergoeding de deur in elke RAL kleur laten poedercoaten.

Stalen binnendeuren afmetingen

De openingsmaat

De maten die u op onze website staan zijn de uitsparingsmaten. Dit wil zeggen dat u uw opening moet maken op de maat die u op de website ziet staan. Wij leveren een stalen deur passend voor een opening van die maat.

Standaard of deur op maat? Wat is het verschil?

Wij raden altijd aan om voor een standaard maat te kiezen. De kwaliteit tussen standaard en maatwerk is hetzelfde, alleen de kosten verschillen. Het is vaak goedkoper om de opening aan te passen op de standaard maat dan andersom.

Werkt een standaard stalendeur voor mijn huis

In principe passen al onze standaard deuren in elke woning. U zult alleen de opening soms iets moeten aanpassen naar de standaard maat.

Hebben jullie ook stalendeuren op maat?

Dat doen wij inderdaad. U kunt uw maatwerk project aanvragen via onze offerte formulier. Mocht u niet al uw wensen kunnen invullen in het formulier dan kunt u onderaan het formulier aanvullende informatie toevoegen via het tekstvak. Klik hieronder om uw offerte aanvraag te beginnen.

Vraag maatwerk offerte hier aan

Hoe meet ik de juiste afmeeting?

Om achter de juiste afmeting te komen meet u de opening van de deur in de breedte, evenals de hoogte.

 

Stalen scharnierdeuren

Zit er een stalen kozijn bij?

Onze stalen scharnierdeuren zijn uitgerust met een stalen kozijn.

De maat inclusief kozijn

De maten die u op onze website ziet staan zijn de uitsparing maten die nodig zijn voor een stalen scharnierdeur inclusief kozijn. U hoeft er dus geen extra marge bij te rekenen.

Moet het kozijn in de vloer worden verankerd?

Nee, het kozijn van de scharnierdeur hoeft alleen in de muren, en eventueel het plafond worden bevestigd. U hoeft dus geen schroeven of gaten te boren in de vloer. Dit betekend eveneens dat u geen rekening hoeft te houden met vloerverwarming.

Kan de deur worden geplaatst in een standaard kozijn?

Ja, dat kan zeker. Wel is het zaak dat de opening van het kozijn de juiste afmeting heeft. Daarbij moet wel worden gezegd dat u onze scharnierdeur geleverd word inclusief eigen stalen kozijn welke 48 mm diep is. Hier moet rekening mee worden gehouden als deze in een bestaand kozijn word geplaatst. Voor zowel een stompe als een opdek kozijn zult u de diepte van het kozijn iets moeten aanpassen.

Kunnen de bestaande scharnieren worden gebruikt?

Nee, de paumellen (scharnieren) van uw huidige kozijn kunnen niet wordne gebruikt om een stalen deur aan te hangen. Deze zijn namelijk gemaakt voor deuren tot 10kg.

 

Type deurbeslag kiezen

Bij een scharnierdeur kunt u uit verschillend deurbeslag kiezen. De keuze voor het deurbeslag is afhankelijk van het slotmechanisme. U kunt alleen de canalis en imago greep kiezen wanneer u voor een magneet slot kiest.

 

Afwerking deurbeslag kiezen

De optie voor de afwerking van het deurbeslag heeft te maken met de grootte en plaats van het deurbeslag. Standaard word het deurbeslag geplaatst op een hoogte van 105/106 cm van de onderkant van de deur. Wilt u dat uw deurbeslag word afgesteld op het uiteindelijke ontwerp wat u kiest dan kunt u tegen vergoeding van €75 hiervoor kiezen. Wij zorgen er dan voor dat het deurbeslag perfect aansluit op uw ontwerp.

 

Stalen taatsdeuren

Heeft de taatsdeur een kozijn?

Dit type deur heeft geen kozijn en zweeft als het ware in de opening.

Hoe werkt een stalen taatsdeur

Een taatsdeur draait naar beide kanten 90 graden open. Daarnaast kan deze op 90 graden worden vastgezet zodat de deur open blijft staan. Het systeem is voorzien van een softclose, dit betekend dat de deur rustig achter u dicht sluit.

Vloerverwarming en taatsdeur

Een stalen taatsdeur en vloerverwarming kunnen samen alleen als duidelijk is waar de vloerverwarming loopt. Wij gebruiken het systeem van Argenta (Pivotica Pro). Hiervoor moeten er 4 gaten in de grond worden geboord. Het verste gat van de muur word op +/- 11 cm van de muur geboord.

Taatsdeur en deurbeslag

De optie voor de afwerking van het deurbeslag heeft te maken met de grootte en plaats van het deurbeslag. Standaard word het deurbeslag geplaatst op een hoogte van 105/106 cm van de onderkant van de deur. Hierbij is de deurhendel 50 cm lang en wordt het midden geplaatst op de 105/106 cm. Wilt u dat uw deurbeslag word afgesteld op het uiteindelijke ontwerp wat u kiest dan kunt u tegen vergoeding van €75 hiervoor kiezen. Wij zorgen er dan voor dat het deurbeslag perfect aansluit op uw ontwerp.

Stalen schuifdeuren

Hoe wordt de rails bevestigd

De standaard rails kan zowel op het plafond als de muur worden bevestigd.

Het Barndeur systeem kan alleen op de muur worden bevestigd.

Is de schuifdeur niet groter?

De afmeting van een schuifdeur is in de breedte 2 cm breder dan de maat op de website, maar in de hoogte exacte de afmeting die u ziet staan.

Vloerverwarming en schuifdeuren

In principe hoeft u hier geen rekening mee te houden. Een schuifdeur word bevestigd aan de muur of plafond. Er is wel een kleine geleider die op de grond moet worden geplaatst, maar deze vormt geen bedreiging voor de vloerverwarming.

schuifdeur en deurbeslag

De optie voor de afwerking van het deurbeslag heeft te maken met de grootte en plaats van het deurbeslag. Standaard word het deurbeslag geplaatst op een hoogte van 105/106 cm van de onderkant van de deur. Hierbij is de deurhendel 50 cm lang en wordt het midden geplaatst op de 105/106 cm. Wilt u dat uw deurbeslag word afgesteld op het uiteindelijke ontwerp wat u kiest dan kunt u tegen vergoeding van €75 hiervoor kiezen. Wij zorgen er dan voor dat het deurbeslag perfect aansluit op uw ontwerp.

Bestellen en betalen

Hoe kunt u uw bestelling plaatsen

U kunt uw bestelling op verschillende manier bij ons plaatsen:

  • Via de webshop
  • Door een offerte formulier aan te vragen
  • Bij ons in de showroom
  • Per mail kunt u ons uw samenstelling doorgeven
  • Maar ook via de telefoon is het mogelijk
Hoelang is mijn offerte geldig

Nadat u de offerte heeft ontvangen blijft deze 30 dagen open staan om akkoord te geven. Daarna zal de offerte automatisch komen te vervallen.

Kan ik mijn bestelling wijzigen

Het is mogelijk om uw bestelling te wijzigen tot 3 weken nadat u uw bestelling heeft geplaatst. Hierna zullen wij te ver in het productie proces zitten om kosteloos aanpassingen te maken. Na 3 weken kunt u alsnog uw bestelling wijzigen, alleen worden hier dan wel extra kosten voor gerekend. Mail uw wijziging naar info@mijnstalenbinnendeuren.nl

Kan ik mijn bestelling annuleren

U kunt tot 3 weken voor levering uw bestelling annuleren, er worden alleen wel 20% annulerings kosten in rekening gebracht.

Hoe werkt de betaling

Bij het plaatsen van uw bestelling vragen wij u een aanbetaling te doen. Met deze aanbetaling kunnen wij het productie process beginnen.

U zult een factuur krijgen voor de restbetaling op het moment dat wij met u een afspraak maken voor levering/plaatsing/ophalen.

Wanneer de betaling niet op onze bankrekening staat op de dag voor levering kunnen wij de levering opschorten totdat het geld op onze bankrekening staat.

Kan ik betalen bij levering

In overleg is het mogelijk voor Nederlandse klanten om betaling bij levering te voldoen. Dit aangezien betalingen in Nederland direct zichtbaar zijn op de bankrekening.

Wij hebben geen pinautomaat bij ons dus u zult de overschrijving zelf moeten verrichten.

Transport & levering

Wat is de levertijd

De levertijd van zowel het maatwerk als de standaard maten stalen deuren is minimaal 12 weken.

Wanneer krijg ik een datum voor levering

4 tot 5 weken nadat u uw bestelling heeft geplaatst krijgt u van ons een mail met daarin een indicatie voor een leverdatum.

1 week van te voren krijgt u een exacte datum en tijdstip voor levering.

Hoe werkt de levering

Wanneer wij uw bestelling compleet hebben zullen wij contact opnemen om met u een afspraak te maken voor levering. Wij geven u dan een tijdsindicatie aan van 3 uur waarin wij u vragen om thuis te blijven. Ongeveer 30 min van te voren zullen wij nog even bellen om u te laten weten dat wij eraan komen.

Deuren worden tot net na de voordeur geleverd. Mocht de deur een trap op moeten of verder de woning in kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kan ik zelf een datum en tijd doorgeven

Helaas is het niet mogelijk om zelf een datum en tijdstip aan te geven. Wij zullen er alles aan doen om de planning zo goed mogelijk voor u te maken maar dit is geen garantie.

Ik wil de deur graag zelf ophalen

Het is ook mogelijk om de deur zelf op te halen. Het is dan wel verstandig om het juiste vervoer te regelen. Wij raden het af om de deur plat te vervoeren, maar ten alle tijden op zijn kant. De voorkeur gaat ook uit naar een bus met laadruimte en geen aanhanger.

U zult een factuur krijgen voor de restbetaling op het moment dat wij met u een afspraak maken voor levering/plaatsing/ophalen.

Wanneer de betaling niet op onze bankrekening staat op de dag voor levering kunnen wij de levering opschorten totdat het geld op onze bankrekening staat.

Installatie & levering

Installeren jullie ook?

JA, wij kunnen de stalen deuren ook voor u plaatsen. De kosten zijn afhankelijk van het type deur, afmeting en de woonplaats.

Installatie begint vanaf €350,- voor 1 deur.

Weten jullie een goede aannemer?

Wij kunnen u in contact brengen met een van onze partners voor het plaatsen van uw bestelling. Neem contact met ons op via info@mijnstalenbinnendeuren.nl

Wishlist 0
Continue Shopping

Mini Cart